Liikejuridiikkaa Helsingin sydämessä

Mäkitalo Asianajotoimisto Oy on keskittynyt energian ja infrastruktuurin, rakentamisen sekä julkisen sektorin liikejuridiikkaan. Palvelemme asiakkaitamme monipuolisesti juridiikan eri osa-alueilla. Päämääränämme on tarjota toimivia ratkaisuja tiiviin asiakasyhteistyön tuloksena.

Erilaisista koulutus- ja urakokemustaustoista koostuva lakimieskuntamme on ainutlaatuinen yhdistelmä oikeudellista erityisosaamista ja toimialatuntemusta, joka tuottaa asiakkaillemme konkreettisia liiketoimintatuloksia. Juridiikan asiantuntijatiimimme koostuu noin 20 lakimiehestä, joista 7 on osakkaita. Henkilöstön määrä on kokonaisuudessaan noin 30.

Mäkitalon harjoitteluohjelmat

Harjoitteluohjelmamme tarjoavat loistavan näköalapaikan asianajomaailmaan, sekä mahdollisuuden kartuttaa käytännön kokemusta liikejuridiikan monipuolisten tehtävien parista. Meillä pääset osallistumaan mielenkiintoisten toimeksiantojen läpiviemiseen kokeneempien kollegoiden ohjauksessa. Työyhteisömme parhaita puolia ovat mukavat työkaverit ja hyvä yhteishenki. Pienen ja tiiviin porukkamme ansiosta ilmapiiri on välitön ja toisia eteenpäin kannustava.

TRAINEE

Trainee-ohjelmamme on tarkoitettu alkuvaiheen oikeustieteen opiskelijoille. Tehtävä sopii sinulle, jos olet suorittanut jo vähintään ensimmäisen vuoden oikeustieteen opinnot ja haluat tutustua asianajotoimiston arkeen. Harjoittelussa pääset tekemään juridisten tehtävien ohella asiakaspalvelua, ja pääset avustamaan toimistohenkilökuntaamme erilaisissa vaihtelevissa tehtävissä. Harjoittelujakso kestää kahdeksan kuukautta ja sen aikana työskentely on osa-aikaista. Työvuoroja on sopimuksen mukaan 1–3 viikossa.

Lue lisää >

ASSOCIATE TRAINEE

Associate Trainee -ohjelmamme on tarkoitettu määrätietoisille oikeustieteiden opiskelijoille, jotka ovat kiinnostuneita kartuttamaan käytännön kokemusta liikejuridiikan monipuolisten tehtävien parista. Jos opintosi ovat loppusuoralla ja olet valmis sitoutumaan täysipäiväiseen työntekoon, voit hakea määräaikaiseen, neljän kuukauden pituiseen Associate Trainee -ohjelmaamme.

Lue lisää >

PERUSTIEDOT

Liikevaihto 6,0 M€

Henkilöstömäärä noin 30 henkilöä

​Kaupungit, joihin opiskelija voi teillä työllistyä Helsinki

REKRYTOINNIT

Rekrytoimme vuosittain 8-10 opiskelijaa

Rekrytoimme vuosittain 1-3 juristia

Otamme vastaan kirjallisia hakemuksia

​Järjestämme rekrytointiprosessin aikana 1-2 haastattelukierrosta

Verkostoidu kanssamme urasivuillamme, jotta voimme kertoa sinulle ensimmäisten joukossa, kun sinua kiinnostava haku aukeaa!

TYÖSUHTEET

Opiskelijoiden työsuhteet ovat määräaikaisia​

Työsuhde-etuihimme kuuluu lounasetu sekä liikunta- tai kulttuurietu

Maksamme vähintään Lakimiesliiton suosituspalkkaa

HAKIJAT

Millaista osaamista odotatte hakijoilta?
Trainee-harjoittelijoidemme osalta odotamme, että kokemusta oikeustieteen opinnoista olisi jo jonkun verran harjoittelujakson alkaessa. Associate Trainee -harjoittelijoiden tulisi olla jo opintojensa loppusuoralla harjoittelun alkaessa, sillä he osallistuvat samankaltaisiin työtehtäviin kuin vastavalmistuneet lakimiehemme. Lisäksi odotamme harjoittelijoiltamme hyvää kirjallista ja suullista ilmaisukykyä, sujuvaa englannin kielen osaamista, oma-aloitteista ja päämäärätietoista työotetta sekä hyviä tekstinkäsittely- ja tiedonhakutaitoja.

Kielitaitovaatimukset
Sujuva suomen ja englannin kielen taito. Ruotsin kielen osaamisen katsomme eduksi, mutta emme edellytä sitä.

​Arvosanojen merkitys teille
Vaikka arvostamme hyvää koulumenestystä, se ei ole meille tärkein valintakriteeri. Arvioimme hakijakandidaatteja aina monipuolisesti ottaen huomioon myös hakijan aiemmat taustat ja persoonalliset ominaisuudet.

​Mitä muuta arvostatte työntekijässä?
Sovit hyvin Mäkitalolle jos omaat hyvät vuorovaikutustaidot, olet joustava ja asiakaspalveluhenkinen sekä aidosti kiinnostunut liikejuridiikasta ja haluat kehittyä ja oppia.

AVOIMET TYÖPAIKAT

Ei avoimia työpaikkoja

JURISTIPODI: #20 Työnantajan kilpailukyky

Minkälaisista elementeistä työnantajan kilpailukykyä voi lähestyä ja mistä näkökulmista sitä tulisi arvioida? Entä miten 2020-luvulla työnantaja on veitsen terällä? Työnantajan kilpailukykyä miettiessä asiaa tulisi lähestyä eri kannoilta – suhteessa muihin juristitehtäviin, toisiin alan toimijoihin sekä esimerkiksi parhaan osaamisen saamiseksi. Aiheeseen perehdytään tarkemmin Mäkitalo Asianajotoimiston Osakas Marja Norrenan sekä People & Marekting Coordinator Marianna Holmbergin kanssa.

Lue artikkeli >

TYÖNHAKU -WEBINAARISARJA: Työnhakuun valmistautuminen

Osa 1: Työnhakuun valmistautuminen

Webinaarisarjan ensimmäisessä osassa käsittelemme Mäkitalo Asianajotoimiston osakkaan ja asianajaja Marja Norrenan johdolla sitä, miten työnhakua tulisi lähestyä. Saat vinkkejä oman työnhakusi lähtötilanteen arvioimiseksi ja oman osaamisesi sanoittamiseksi. Kerromme myös, mihin asioihin kannattaa perehtyä ja mitkä asiat tulisi päivittää ajan tasalle ennen työhakemuksenlähettämistä. Webinaarista saat vinkkejä työnhakuun valmistautumiseen, olit sitten työurasi alkupuolella oleva opiskelija tai vastavalmistunut,taikka jo pidemmälle työurallasi edennyt. 

Katso koko webinaarisarja >>>

TYÖNTEKIJÄMME KERTOVAT

Kerttu Pahta
Lakimies, OTM

”Valmistuin toukokuussa 2019 ja aloitin pian valmistumiseni jälkeen Associatena Mäkitalolla. Olen saanut sopivassa suhteessa keskittyä itseäni lähtökohtaisesti kiinnostavien oikeudenalojen työtehtäviin, kuin myös tutustua monipuolisesti uusiin oikeudenaloihin. Vastavalmistuneena juristina arvostan Mäkitalolla monipuolisuutta työtehtävissä, haasteita ja vastuuta sekä toisaalta kokemaani työn ja vapaa-ajan tasapainoa. Mäkitalon työporukka on sopivan tiivis ja tiimihenki mainio, mikä ilmenee erityisesti toimistomme virkistystoiminnassa!”

Panu Vasama
Asianajaja

”Siirryin Mäkitalolla alkuvuodesta 2020 kansainvälisen energiayhtiön lakimiehen tehtävästä, missä aloitin valmistumiseni jälkeen 2017. Mäkitalolla minulla on ollut mahdollisuus päästä tekemään haastavaa juridiikkaa eri tyyppisille asiakkuuksille osaamisalueillani energiateollisuudessa, kiertotaloudessa ja rakentamisessa. Hoidan toimeksiantoja itsenäisesti, mutta aina yhteistyössä tiimin kanssa ja kokeneempien asiantuntijoidemme avun ollessa saatavilla. Näistä syistä olen mielestäni kehittynyt Mäkitalolla juristina paljon lyhyessä ajassa. Ammatillisen kehityksen lisäksi, minulle tärkeimpiä osa-alueita Mäkitalolla työskentelyssä ovat hyvä yhteishenki ja töiden vastapainona toteutuva riittävä vapaa-aika.”

Ville Vyyryläinen
Osakas, toimitusjohtaja

Muistan edelleen elävästi toimiston nimiosakkaan toteamuksen työhaastatteluni päätteeksi loppuvuodesta 2002. Tuosta työhaastattelusta on kulunut jo yli 15 vuotta – ajanjakso, johon mahtuu mielenkiintoinen urapolku lakimiesharjoittelijasta ensin asianajajaksi ja sitten asianajotoimiston osakkaaksi ja toimitusjohtajaksi. Vaikka toimenkuva on toki vuosien varrella muuttunut, on kaikkia urapolkuni vaiheita Mäkitalolla yhdistänyt sekä mielenkiintoiset ja vaihtelevat työtehtävät että mahtavat kollegat!​

OTA YHTEYTTÄ

Marianna Holmberg

Marketing, People & Culture Specialist
+358 50 535 4575
marianna.holmberg@makitalo.fi

Arvioi työnantaja alla olevalla kyselyllä