Liikejuridiikkaa Helsingin sydämessä

Mäkitalo Asianajotoimisto Oy on täyden palvelun liikejuridiikkaan keskittyvä asianajotoimisto Helsingin keskustassa. Päämääränämme on tarjota asiakkaillemme toimivia ratkaisuja jatkuvasti muuttuvassa ympäristössä. Erilaisista koulutus- ja urakokemustaustoista koostuva lakimieskuntamme on ainutlaatuinen yhdistelmä oikeudellista erityisosaamista ja toimialatuntemusta, joka tuottaa asiakkaillemme konkreettisia liiketoimintatuloksia. Palveluksessamme on noin 20 lakimiestä, joista 7 on osakkaita. Henkilöstön määrä on kokonaisuudessaan noin 30.

Harjoittelupaikkoja asianajoalan näköalapaikalta

Mäkitalon harjoitteluohjelmat tarjoavat loistavan näköalapaikan asianajomaailmaan, sekä mahdollisuuden kartuttaa käytännön kokemusta liikejuridiikan monipuolisten tehtävien parista. Mäkitalolla pääset osallistumaan mielenkiintoisten toimeksiantojen läpiviemiseen kokeneempien kollegoiden ohjauksessa. Työyhteisömme parhaita puolia ovat mukavat työkaverit ja hyvä yhteishenki. Pienen ja tiiviin porukkamme ansiosta ilmapiiri on välitön ja toisia eteenpäin kannustava.

TRAINEE

Trainee-ohjelmamme on tarkoitettu alkuvaiheen oikeustieteen opiskelijoille. Tehtävä sopii sinulle, jos olet suorittanut jo jonkin verran oikeustieteiden opintoja ja haluat tutustua asianajotoimiston arkeen. Harjoittelujakso kestää kahdeksan kuukautta ja sen aikana työskentely on osa-aikaista. Työvuoroja on sopimuksen mukaan 1–3 viikossa.

Lue lisää >

ASSOCIATE TRAINEE

Associate Trainee -ohjelmamme on tarkoitettu määrätietoisille oikeustieteiden opiskelijoille, jotka ovat kiinnostuneita kartuttamaan käytännön kokemusta liikejuridiikan monipuolisten tehtävien parista. Jos opintosi ovat loppusuoralla ja olet valmis sitoutumaan täysipäiväiseen työntekoon, voit hakea määräaikaiseen, neljän kuukauden pituiseen Associate Trainee -ohjelmaamme.

Lue lisää >

PERUSTIEDOT

Liikevaihto 6,0 M€

Henkilöstömäärä noin 30 henkilöä

​Kaupungit, joihin opiskelija voi teillä työllistyä Helsinki

REKRYTOINNIT

Rekrytoimme vuosittain 8-10 opiskelijaa

Rekrytoimme vuosittain 1-3 juristia

Otamme vastaan kirjallisia hakemuksia

​Järjestämme rekrytointiprosessin aikana 1-2 haastattelukierrosta

Verkostoidu kanssamme urasivuillamme makitalo.fi/ura, jotta voimme kertoa sinulle ensimmäisten joukossa, kun sinua kiinnostava haku aukeaa!

TYÖSUHTEET

Opiskelijoiden työsuhteet ovat määräaikaisia​

Työsuhde-etuihimme kuuluu lounasetu sekä liikunta- tai kulttuurietu

Maksamme vähintään Lakimiesliiton suosituspalkkaa

HAKIJAT

Millaista osaamista odotatte hakijoilta?
Trainee-harjoittelijoidemme osalta odotamme, että kokemusta oikeustieteen opinnoista olisi jo jonkun verran harjoittelujakson alkaessa. Associate Trainee -harjoittelijoiden tulisi olla jo opintojensa loppusuoralla harjoittelun alkaessa, sillä he osallistuvat samankaltaisiin työtehtäviin kuin vastavalmistuneet lakimiehemme. Lisäksi odotamme harjoittelijoiltamme hyvää kirjallista ja suullista ilmaisukykyä, sujuvaa englannin kielen osaamista, oma-aloitteista ja päämäärätietoista työotetta sekä hyviä tekstinkäsittely- ja tiedonhakutaitoja.

Kielitaitovaatimukset
Sujuva suomen ja englannin kielen taito. Ruotsin kielen osaamisen katsomme eduksi, mutta emme edellytä sitä.

​Arvosanojen merkitys teille
Vaikka arvostamme hyvää koulumenestystä, se ei ole meille tärkein valintakriteeri. Arvioimme hakijakandidaatteja aina monipuolisesti ottaen huomioon myös hakijan aiemmat taustat ja persoonalliset ominaisuudet.

​Mitä muuta arvostatte työntekijässä?
Sovit hyvin Mäkitalolle jos omaat hyvät vuorovaikutustaidot, olet joustava ja asiakaspalveluhenkinen sekä aidosti kiinnostunut liikejuridiikasta ja haluat kehittyä ja oppia.

JURISTIPODI: #20 Työnantajan kilpailukyky

Minkälaisista elementeistä työnantajan kilpailukykyä voi lähestyä ja mistä näkökulmista sitä tulisi arvioida? Entä miten 2020-luvulla työnantaja on veitsen terällä? Työnantajan kilpailukykyä miettiessä asiaa tulisi lähestyä eri kannoilta – suhteessa muihin juristitehtäviin, toisiin alan toimijoihin sekä esimerkiksi parhaan osaamisen saamiseksi. Aiheeseen perehdytään tarkemmin Mäkitalo Asianajotoimiston Osakas Marja Norrenan sekä People & Marekting Coordinator Marianna Holmbergin kanssa.

AVOIMET TYÖPAIKAT

Ei avoimia työpaikkoja

TYÖNTEKIJÄMME KERTOVAT

Kerttu Pahta
Lakimies, OTM

”Valmistuin toukokuussa 2019 ja aloitin pian valmistumiseni jälkeen Associatena Mäkitalolla. Olen saanut sopivassa suhteessa keskittyä itseäni lähtökohtaisesti kiinnostavien oikeudenalojen työtehtäviin, kuin myös tutustua monipuolisesti uusiin oikeudenaloihin. Vastavalmistuneena juristina arvostan Mäkitalolla monipuolisuutta työtehtävissä, haasteita ja vastuuta sekä toisaalta kokemaani työn ja vapaa-ajan tasapainoa. Mäkitalon työporukka on sopivan tiivis ja tiimihenki mainio, mikä ilmenee erityisesti toimistomme virkistystoiminnassa!”

Mikko Järvinen
Asianajaja, LL.M.

”Aloitin Mäkitalolla vuonna 2016 Associate Traineena. Ajatuksena oli tutustua asianajotoiminnan maailmaan liikejuridiikan näkökulmasta. Associate Trainee -jakso sujuikin odotusten mukaisesti ja pääsin avustamaan toimiston juristeja ja osakkaita useissa liikejuridisissa toimeksiannoissa laaja-alaisesti ja vaihtelevin vaativuusastein, mutta aina hyvässä yhteishengessä ja tekemisen meiningillä. Suoritin täyspäiväisen harjoittelun ohella vastaavuuskokeita, joten harjoittelujakso tuntui menevän ohi hyvinkin vikkelästi. Vastaavuusopinnot suoritettuani jatkoin Mäkitalolla juristina ja sain entistä itsenäisemmin hoidettavaksi toimeksiantoja sekä vaativimpia tehtäviä. Minulle tarjottiin myös mahdollisuus lähteä secondment-komennukselle, jonka otin ilomielin vastaan. Viimeiset kolme vuotta olen työskennellyt Mäkitalolla juristin tehtävissä, ja työtehtävät tuntuvat entistä mielenkiintoisemmilta tietotaidon sekä toimeksiantojen itsenäisyysasteen kasvaessa.”

Ville Vyyryläinen
Osakas, toimitusjohtaja

Muistan edelleen elävästi toimiston nimiosakkaan toteamuksen työhaastatteluni päätteeksi loppuvuodesta 2002. Tuosta työhaastattelusta on kulunut jo yli 15 vuotta – ajanjakso, johon mahtuu mielenkiintoinen urapolku lakimiesharjoittelijasta ensin asianajajaksi ja sitten asianajotoimiston osakkaaksi ja toimitusjohtajaksi. Vaikka toimenkuva on toki vuosien varrella muuttunut, on kaikkia urapolkuni vaiheita Mäkitalolla yhdistänyt sekä mielenkiintoiset ja vaihtelevat työtehtävät että mahtavat kollegat!​

OTA YHTEYTTÄ

Marianna Holmberg

People & Marketing Coordinator
+358 50 535 4575
marianna.holmberg@makitalo.fi

Arvioi työnantaja alla olevalla kyselyllä