Asianajotoimisto, joka ymmärtää elämää – niin liike-elämää kuin erilaisia ihmisiä.

Merilammen juuret ovat yhtiöoikeudessa ja monipuolisesti vaativassa liikejuridiikassa. Olemme asiakkaidemme luotettu neuvonantaja merkittävissä riidanratkaisu- ja yritysjärjestelytilanteissa sekä muissa liikejuridisissa asioissa, kuten kilpailu- ja EU-oikeudessa, työoikeudessa sekä teknologia- ja IPR-liitännäisissä toimeksiannoissa. Tarjoamme strategista kumppanuutta ja räätälöityjä, kestäviä ratkaisuja asiakkaidemme kulloisiinkin liiketoimintatarpeisiin.

Ratkaisukeskeisyys – Välittäminen – Intohimo – Integriteetti

Merilampi on arvojohdettu yritys ja arvomme ohjaavat kaikkea toimintaamme, myös rekrytointejamme. Uskomme, että hyvä asiakaskokemus lähtee hyvästä työntekijäkokemuksesta. Tämä on keskeinen osa kulttuuriamme. Rekrytoimme ammattilaisemme tarkoin ja pidämme heistä hyvää huolta: ura meillä ei tarkoita muusta elämästä luopumista. Uskomme vahvasti siihen, että hyvinvoiva henkilöstö pystyy palvelemaan asiakkaita paremmin ja tuottamaan heille enemmän lisäarvoa. Vaalimme henkilöstömme osaamista, hyvää asennetta sekä työssä viihtymistä.

Arvostamme kokemusta ja näkemystä, mutta myös ennakkoluulotonta asennetta ja oppimisen halua. Meillä juniorit ja seniorit tekevät työtä rinnakkain, mikä mahdollistaa paremman työssä kehittymisen ja oppimisen sekä takaa ammattitaidon siirtymisen eteenpäin. Siksi tiimeissämme on erilaista osaamista ja kokemusta, ja mentoroiva ote.

Kehitämme jatkuvasti itseämme niin ammattilaisina kuin ihmisinä. Tarjoamme talon sisäisiä ja ulkopuolisia koulutuksia niin ammatillisen kehittymisen tueksi kuin työssä jaksamisen ja hyvinvoinnin edistämiseksi. Koko henkilöstöllämme on mahdollisuus – ja velvollisuus – osallistua säännöllisesti koulutuksiin ja kehittyä siten työssään. Se palvelee henkilöstömme motivaatiota ja auttaa meitä palvelemaan asiakkaitamme mahdollisimman hyvin.

Meitä yhdistää yrittäjämäinen ja käytännönläheinen asenne sekä kiinnostus, intohimo ja uteliaisuus asioita kohtaan. Vastuullisuus, suoraselkäinen ja inhimillinen tapa tehdä asioita on meille tärkeää.

Tutustu lisää Merilammen uramahdollisuuksiin!

Harjoitteluohjelmat

Harjoittelujakson työvuorot sovitetaan joustavaksi opinto- ja tenttitilanteesi mukaan.

Junior Trainee
  • Osa-aikainen harjoittelu alkuvaiheessa oleville oikeustieteen opiskelijoille.
  • Harjoittelujakson pituus 12 kuukautta.

Lue lisää >

Trainee
  • Osa-aikainen harjoittelu loppuvaiheen oikeustieteen opiskelijoille.
  • Harjoittelujakson pituus 9–12 kuukautta.

Lue lisää >

”Meistä harjoittelijoista pidetään hyvää huolta ja kehitysideoitamme kuunnellaan aidosti. Arvostan suuresti myös omaa kokkiamme, joka loihtii joka päivä älyttömän hyvät lounaat.”

”Työssäni on ollut mahtavaa päästä oppimaan alan konkareilta ja tekemään töitä usean eri oikeudenalan parissa.”

”Vaativan työn vastapainona esimerkiksi yhteislenkit ja virkistyspäivät ovat kiva bonus.”

Merilampi Case - Hakuaika on alkanut!

Merilampi Case on soveltavaan liikejuridiikkaan keskittyvä oikeustapauskilpailu, jossa työparit ratkovat aidontuntuista asiakastoimeksiantoa.

Kilpailu on suunnattu kaikille oikeustieteen opiskelijoille ja se käydään suomen kielellä. Tuomaristoon kuuluu Merilammen edustajia sekä Suomen liike-elämän vaikuttajia.

Kilpailun voittajapari saa yhteensä 2 000 euron suuruisen palkinnon sekä kumpikin puolen vuoden määräaikaisen harjoittelupaikan Traineena Merilammella.

Kilpailuun ilmoittautuminen on auki 14.11.2021 asti. Tehtävänanto julkaistaan 1.11.2021

Lue lisää >

Perustiedot

Liikevaihto 11,6 MEUR

Henkilöstön lukumäärä noin 60 henkilöä

Opiskelija voi työllistyä meillä Helsinkiin

Hakijat

Millaista osaamista odotatte hakijoilta?
Traineeden osalta suurin osa perusaineopinnoista tulisi olla suoritettu. Kaikkien hakijoiden osalta arvostetaan aikaisempaa työkokemusta. Junior Traineeden osalta työkokemuksen ei tarvitse olla alakohtaista.

Kielitaitovaatimukset
Sujuva suomi ja englanti. Muut kielet katsotaan eduksi.

Arvosanojen merkitys teille
Arvostamme hyvää koulumenestystä, mutta emme pidä sitä tärkeimpänä.

Mitä muuta arvostatte työntekijässä?
Aktiivisuutta, oma-aloitteisuutta, joustavuutta, positiivista asennetta.

Rekrytoinnit

Rekrytoimme vuosittain 12-14 oikeustieteen opiskelijaa

Rekrytoimme vuosittain 1-3 juristia

Järjestämme rekrytointiprosessin aikana 1-2 haastattelukierrosta

Otamme vastaan avoimia hakemuksia täällä

Työsuhteet

Opiskelijoiden työsuhteet ovat määräaikaisia​

Työsuhde-etuihimme kuuluu lounasetu sekä liikunta-/kulttuurietu. Kaikki työntekijämme, myös harjoittelijat kuuluvat etujen piiriin.

Maksamme Junior Traineelle ja Traineelle opintopisteistä riippumatta kiinteää samaa tuntipalkkaa riippuen siitä työskenteleekö henkilö Junior Traineena tai Traineena. Joissakin tapauksessa tämä saattaa ylittää tai alittaa Lakimiesliiton suosituspalkan.

Työaika on 2-3 työvuoroa viikossa, joka mahdollistaa opintojen etenemisen yhtä aikaa työskentelyn kanssa. Lisäksi harjoittelujaksomme ovat 9-12 kuukauden pituisia.

Avoimet työpaikat
Ei avoimia työpaikkoja
Työntekijämme kertovat
Jussi Koivu
Specialist Counsel

“Aloitin Merilammella työoikeusryhmässä Senior Associatena syyskesällä 2018 ja olen sittemmin edennyt Specialist Counseliksi. Työskentelin täällä aikanaan harjoittelijana, joten toimisto oli entuudestaan tuttu ja olin kuullut Merilammesta matkan varrella paljon hyvää. Ammatillisesti talo tarjoaa kiinnostavia ja haastavia työtehtäviä ja työntekijöillä on mahdollisuus jo uran varhaisessa vaiheessa kehittyä ymmärtämään isoja kokonaisuuksia. Merilampi on inhimillinen ja yhteiseen päämäärään pyrkivä huippuammattilaisten joukko, jossa jokaisella työyhteisön jäsenellä on tärkeä rooli.”

Tanja Kulmala
Trainee

“Aloitin Merilammella alunperin Junior Traineena, jonka jälkeen jatkoin suoraan Traineeksi aiemman pestini päätyttyä. On ollut hienoa nähdä firmaa hieman eri perspektiiveistä, ja minulle oli melko aikaisessa vaiheessa selvää, että mikäli jatkaminen Merilammella olisi mahdollista, tekisin sen mielelläni. Työssäni on ollut mahtavaa päästä oppimaan alan konkareilta ja tekemään töitä usean eri oikeudenalan parissa. Merilammella ehdottomasti parasta on lämminhenkinen ja rento työilmapiiri, johon on tuntenut olevansa tervetullut heti ensimmäisestä päivästä lähtien.”

Aija Niskanen
Junior Trainee

“Työtehtäväni ovat kehittyneet paljon ja olen päässyt osallistumaan runsaasti erilaisiin koulutuksiin ja kehittämään omaa osaamistani. Ilmapiiri Merilammella on todella kannustava ja apua voi kysyä tarvittaessa keneltä tahansa. On ollut kiinnostavaa nähdä opintojen teoreettisen puolen lisäksi, miten käytännön puoli toimii. Merilammen ehdoton vahvuus työnantajana on ihmisläheisyys. Meistä harjoittelijoista pidetään erinomaista huolta ja kehitysideoitamme kuunnellaan aidosti. Pitkä harjoittelujakso mahdollistaa myös sen, että harjoittelun aikana tuntee todella pääsevänsä osaksi työyhteisöä.”

Kysy lisää:

Kysy lisää harjoitteluohjelmistamme tai muista uramahdollisuuksistamme!

Riikka Aarnikallio
HR Manager

040 541 6988
riikka.aarnikallio@merilampi.com

Arvioi työnantaja alla olevalla kyselyllä