Barometrit

Me Paragraaffilla haluamme toimia oikeudellisen alan työnhakijoiden äänitorvena kartoittaen juridisen alan osaajien toiveita tulevasta työurasta, työnhausta ja työelämästä. Toteutamme vuosittain kattavan oikeudellisen alan työelämäbarometrin selvittääksemme millaisia näkemyksiä, kokemuksia ja toiveita juridisen alan työnhakijoilla on työnantajia sekä työelämää kohtaan. 

2021 Työelämäbarometri

Tiesitkö että 70% työnhakijoista työllistyy mieluiten yksityiselle sektorille?
Tämä ja paljon muuta selviää vuoden 2021 työelämäbarometristamme, jossa pyrimme selvittämään millaisia näkemyksiä, kokemuksia ja toiveita juridisen alan työnhakijoilla on työnantajia sekä työelämää kohtaan. Tutkimus tarjoaa näkökulmia mielekkään uran, työympäristön sekä rekrytointiprosessin rakentamiseksi.

Avaa työelämäbarometri (pdf) täyttämällä alla oleva lomake. Lähetämme barometrin myös suoraan sähköpostiisi!

Työelämäbarometrit

2020
Työelämäbarometri

Avaa (pdf)

2019
Työelämäbarometri

Avaa (pdf)

2018
Työelämäbarometri

Avaa (pdf)

Sinua saattaisi kiinnostaa myös

Henkilöarvioinnit juristien soveltuvuuden arvioimisessa

Henkilöarvioinnit ovat nousseet merkittäväksi osaksi rekrytointiprosesseja myös juridiikan alalla. Tutkittuihin ja luotettaviin menetelmiin perustuvilla arvioinneilla pyritään selvittämään henkilön mahdollisuuksia menestyä haettavassa tehtävässä. Aiheeseen paneudutaan yhdessä Master Finlandin osakas, PsM, Kirsi Laineen kanssa.

Kuuntele Juristipodin jakso >

Valintamenetelmät juristin rekrytoinnissa – onko substanssiosaamisen aika ohi?

Oikeuden ammattilaisten rekrytointi on perinteisesti ollut hyvin substanssipainotteista. Uutta tiimin jäsentä valittaessa erityistä painoarvoa annetaan aiemmalle työkokemukselle ja sen pituudelle, jolloin kilpailukykyisin ehdokas tehtävään on usein se, joka on kovin asiantuntija valintahetkellä.

Lue artikkeli >